Mac hide menu bar shortcut

Att utforska de olika funktionerna på din dator kan vara både roligt och användbart. Ibland kan det dock vara störande att ha menyraden synlig hela tiden. Menyraden, som finns längst upp på skärmen, visar olika menyval för de program du använder. Om du vill gömma menyraden och få mer utrymme för att arbeta eller bara vill ha en renare skärm, finns det genvägar och snabbkommandon du behöver känna till.

Ett enkelt sätt att dölja menyraden är att använda en genväg. Tryck på ⌘ + Shift + F så försvinner menyraden och symbolfältet. Detta ger dig mer plats på skärmen och kan vara användbart om du till exempel tittar på en film eller läser en artikel och vill ha maximalt utrymme.

Vill du bara temporärt dölja menyraden, kan du använda snabbkommandot ⌘ + Option + D. Detta kommer att gömma menyraden tills du aktivt klickar på den. Det kan vara användbart om du vill ha tillgång till menyraden när du behöver den, men vill ha mer utrymme att arbeta med i taget.

Att kunna dölja menyraden kan vara en praktisk funktion för att anpassa din Mac efter dina specifika behov och arbetsflöde. Utforska dessa genvägar och snabbkommandon för att få en mer anpassningsbar och effektiv användarupplevelse.

Så döljer du menyraden på Mac

Så döljer du menyraden på Mac

När du utforskar din Macintosh-dator kanske du vill dölja menyraden för att få mer utrymme på skärmen eller för att göra din arbetsyta mer minimalistisk. Här är några genvägar som du kan använda för att dölja menyraden:

Genväg 1: Control + Command + F

Genväg 1: Control + Command + F

För att snabbt dölja menyraden kan du trycka på Control + Command + F. Detta kommer att gömma menyraden och visa mer av din arbetsyta.

Genväg 2: Systeminställningar

Om du vill ha mer kontroll över menyraden kan du använda Systeminställningar. Gå till Apple-menyn och välj ”Systeminställningar”. Klicka på ”Allmänt” och markera kryssrutan bredvid ”Dölj och visa automatiskt menyfältet”. Nu kommer menyraden att döljas när du inte använder den och visas när du behöver den.

Genom att använda dessa genvägar och systeminställningar kan du enkelt dölja menyraden på din Mac och få mer utrymme att arbeta med.

Mac Menu Bar: How to Hide (or Unhide)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *