Fläskfilet i ugn

Att laga en härligt saftig fläskfilé i ugn är en fantastiskt enkel och smakrik rätt som passar perfekt både till vardags och fest. Genom att tillaga fläskfilén i ugnen får köttet en underbar mörhet och samtidigt behåller det sin saftighet.

Fläskfilé är en riktig favorit när det kommer till kött och den går att variera på mängder av olika sätt. Genom att krydda med olika örter och marinader kan man ge köttet olika smaker och förhöja upplevelsen. Det är också möjligt att fylla fläskfilén med till exempel ost, svamp eller bacon för att få ännu mer smak.

Genom att använda ugnen kan man laga fläskfilén på ett smidigt sätt utan att behöva spendera för mycket tid vid spisen. Det är också möjligt att tillaga fläskfilén tillsammans med andra grönsaker och potatis för att få en komplett måltid.

Tillagningstiden för fläskfilén i ugnen beror på vilken temperatur man väljer, men det är viktigt att komma ihåg att köttet ska vara ordentligt genomstekt för att vara säkert att äta. Det kan också vara bra att låta köttet vila en stund efter tillagning för att behålla saftigheten.

Härligt saftigt fläskfilé i ugn – Recept och tips

Att tillaga fläskfilé i ugnen är ett enkelt och smakfullt sätt att laga denna populära kötträtt. Med rätt temperatur och tillagningstid kan du få fram en härligt saftig fläskfilé med massor av smak. Här följer ett recept och några tips på hur du kan lyckas med din fläskfilé i ugn.

Recept:

Recept:

För att laga en härligt saftig fläskfilé i ugn behöver du följande ingredienser:

 • 1 fläskfilé
 • Salt och peppar
 • Olja eller smör att steka i

Gör så här:

 1. Sätt ugnen på 175 grader.
 2. Salta och peppra fläskfilén runt om.
 3. Stek fläskfilén i en stekpanna med olja eller smör på medelhög värme tills den får en fin stekyta.
 4. Lägg över fläskfilén i en ugnssäker form och stek i ugnen i ca 20-25 minuter, eller tills innertemperaturen når ca 70 grader.
 5. Ta ut fläskfilén ur ugnen och låt den vila i ca 5-10 minuter.
 6. Skär upp fläskfilén i skivor och servera med önskade tillbehör.

Tips:

Tips:

Här är några tips för att få din fläskfilé extra saftig och smakfull:

 • Marinera fläskfilén i valfri marinad i några timmar innan tillagning för att få extra smak.
 • Undvik att översteka fläskfilén, den kan lätt bli torr och tråkig.
 • Låt fläskfilén vila efter tillagning för att behålla saftigheten.
 • Servera gärna fläskfilén med en god sås och några grönsaker som tillbehör.

Med dessa tips och det enkla receptet kan du enkelt lyckas med att göra en härligt saftig fläskfilé i ugnen. Variera gärna med olika kryddningar och tillbehör för att skapa egna favoritkombinationer. Smaklig måltid!

Fläskfilégryta | Markus Aujalay

EASY Pork Tenderloin In Oven Recipe – So Simple, So TASTY!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *