Salta lchf snacks

Vill du ha något gott att äta som är både hälsosamt och mättande? Då är LCHF snacks perfekta valet för dig. LCHF står för Low Carb High Fat och innebär att man äter mat med lågt kolhydratinnehåll och högt innehåll av protein och fetter. Genom att äta LCHF snacks får du en stabil energinivå, håller dig mätt längre och undviker blodsockerfall.

Nötter är ett utmärkt alternativ till traditionella snacks som innehåller mycket kolhydrater. De är rika på nyttiga fetter och protein, vilket gör dem till perfekta LCHF snacks. Ett tips är att rosta dem i ugnen tills de blir knapriga och krydda med dina favoritkryddor, som exempelvis paprika eller vitlökspulver.

Ägg är en annan populär ingrediens i LCHF recept, och de kan enkelt förvandlas till goda och salta snacks. Du kan göra äggröra och toppa med riven ost och skinka, eller varför inte göra äggmuffins med grönsaker och ost? Det är perfekt att ha med sig som mellanmål både på jobbet eller när du är på språng.

Grönsaker är också ett bra alternativ till LCHF snacks. De innehåller få kolhydrater, massor av vitaminer och mineraler och ger dessutom en bra mättnadskänsla. Testa att göra dina egna grönsakschips genom att skära tunna skivor av exempelvis zucchini eller sötpotatis och rosta dem i ugnen. De blir krispiga och smakrika – ett hälsosamt alternativ till traditionella chips.

Så nästa gång du är sugen på något salt, prova något av dessa LCHF snacks. Du kommer att bli nöjd med både smaken och hur de håller dig mätt och energifylld under dagen!

Salta LCHF snacks

Salta LCHF snacks

Ägg och nötter är perfekta salta LCHF snacks som ger dig både protein och hälsosamma fetter. Du kan till exempel göra hårdkokta ägg och strö lite salt och örter på dem för extra smak. Nötter som mandlar, valnötter och cashewnötter är också bra alternativ. De är rika på nyttiga fetter och protein samt ger dig en mättande känsla.

För att variera dina salta LCHF snacks kan du också använda dig av grönsaker. Selleri och gurka är exempel på grönsaker som du kan dippa i en god dippsås gjord på gräddfil eller majonnäs. Du kan även göra grönsaksstavar av paprika, morötter och jicama för att få extra crunch.

Att välja salta LCHF snacks är ett bra sätt att hålla sig till en hälsosam kostsamtidigt som du får i dig viktiga näringsämnen. Kom bara ihåg att vara måttlig med saltet och välja osaltade nötter för att undvika att få i dig för mycket natrium.

2 goda och nyttiga mellanmål (samarbete med Mathem.se)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *