Använda en mall på en befintlig presentation i Microsoft PowerPoint

Microsoft powerpoint apply template to existing presentation

Microsoft PowerPoint är en populär programvara för att skapa professionella presentationer. Det finns olika sätt att skapa en presentation i PowerPoint, men ibland kan det vara användbart att använda en färdig mall.

En mall är en fördefinierad layout och design som kan användas som grund för att skapa en presentation. Genom att använda en mall kan du spara tid och få en enhetlig och professionell look på din presentation.

För att använda en mall för en befintlig PowerPoint-presentation, öppna helt enkelt presentationen och välj ”Mallar” i menyn ”Format”. Där kan du välja en mall från en lista med tillgängliga mallar eller importera en egen mall.

Mallar kan innehålla olika typer av format som exempelvis typsnitt, färger, bakgrundsbilder och placeholders för text och bilder. Du kan också ändra på mallen och anpassa den efter dina egna behov.

Använda befintlig PowerPoint-presentation

Använda befintlig PowerPoint-presentation

Om du har en befintlig PowerPoint-presentation som du vill använda, kan du enkelt importera den till Microsoft PowerPoint-programmet. Att använda en befintlig presentation sparar tid och energi, då du redan har innehållet du behöver.

Importera befintlig presentation

Importera befintlig presentation

För att importera en befintlig presentation, öppna Microsoft PowerPoint-programmet och klicka på ”Öppna” i menyfliken. Navigera till den plats där den befintliga presentationen är sparad och dubbelklicka på filen för att öppna den.

Microsoft PowerPoint kommer automatiskt att öppna den befintliga presentationen i redigeringsläge. Du kan sedan göra ändringar och anpassningar i presentationen enligt dina behov.

Använda befintligt innehåll

Använda befintligt innehåll

När den befintliga presentationen är öppen kan du använda det befintliga innehållet som bilder, text och diagram i din nya presentation. Du kan kopiera och klistra in objekt från den befintliga presentationen till din nya presentation eller helt enkelt använda innehållet som inspiration.

Användning av befintligt innehåll sparar tid och hjälper till att upprätthålla en enhetlig stil och layout i dina presentationer.

Observera: Var noga med att kolla på innehållet i den befintliga presentationen och se till att det följer dina behov och riktlinjer innan du använder det i din egen presentation. Du kan också behöva göra ändringar och uppdateringar för att anpassa innehållet till din nya presentation.

Genom att använda en befintlig PowerPoint-presentation kan du spara tid och använda befintligt innehåll för att skapa en presentation som är anpassad till dina specifika behov och mål.

How do you apply a template to an existing presentation in PowerPoint?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *