Cv ska man nämna tipsarens namn

Cv ska man nämna tipsarens namn

När man skriver ett CV är det viktigt att man nämner sina tidigare arbetsgivare och referenser. En viktig del av att ge en professionell presentation är att inkludera kontaktinformation för tipsaren. Många människor undrar hur man ska ange tipsarens namn i CV:et.

För att ge tydlig information och upprätthålla en professionell ton kan man använda sig av formatet: ”Tipsarens för- och efternamn, befattning och företag”. Det är viktigt att namnet är stavat korrekt och att man anger rätt befattning och företagsnamn.

Ett exempel på hur man kan ange tipsarens namn är:

Tipsarens namn: Johan Andersson

Befattning: Marknadschef

Företag: ABC AB

Genom att använda detta format kan man ge en tydlig och korrekt beskrivning av sin kontakt. Det visar också att man har professionella relationer och att man har haft tidigare arbetsgivare som kan ge referenser.

Hur man anger tipsarens namn i CV

Hur man anger tipsarens namn i CV

När man skriver sitt CV kan det vara fördelaktigt att nämna tipsaren och ange dennes namn. Att ha en tipsare kan ge dig fördelar och öka dina chanser att få jobbet. Här är några tips för hur man gör detta på rätt sätt.

1. Börja med att tacka tipsaren

När du nämner tipsaren i CV:et är det viktigt att börja med att tacka personen för att ha tipsat dig om jobbmöjligheten. Du kan till exempel skriva: ”Jag vill tacka [tipsarens namn] för att ha rekommenderat mig för denna position”. Det visar att du uppskattar tipsen och är tacksam för hjälpen.

2. Ange tipsarens namn och kontaktuppgifter

2. Ange tipsarens namn och kontaktuppgifter

Efter att du har tackat tipsaren är det viktigt att ange tipsarens namn och kontaktuppgifter. Det bästa är att ha med både namn och telefonnummer eller e-postadress. På detta sätt kan arbetsgivaren kontakta tipsaren för att få referenser eller för att ställa frågor om dig som sökande.

Tänk på att innan du anger tipsarens namn och kontaktuppgifter bör du ha en konversation med personen och få deras tillåtelse. Det är viktigt att vara respektfull och inte nämna tipsaren utan att ha deras godkännande.

Sammantaget är det alltid bra att nämna tipsarens namn i CV:et. Det kan ge dig en fördel och visa att du har personer som står bakom dig och rekommenderar dig. Följ dessa tips för att säkerställa att du gör det på rätt sätt och visar rätt respekt gentemot tipsaren.

Lär dig skriva på svenska – Skriva CV

Hur du skriver CV utan erfarenhet! – DEL1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *