Esl sport lesson plan

I en studerandes liv är sport och fysisk aktivitet en viktig utmaning. Genom att kombinera sport och utbildning kan studerande få möjlighet att utveckla sina färdigheter och samtidigt förbättra sin engelska. Genom denna esl sport lektion plan kan studerande delta i olika övningar och tekniker inom idrott samtidigt som de arbetar med sin engelska.

Genom att använda olika grupper och individuella aktiviteter kommer studerande att få möjlighet att kommunicera på engelska inom olika aspekter av idrott. Denna lektion plan hjälper studerande att förbättra sin engelska genom att arbeta med ord och fraser relaterade till olika sporter, regler, taktik och mer. Genom att använda olika engelska övningar, som exempelvis ordassociationer och diskussionsfrågor, kan studerande utveckla sitt tal- och lyssnande engelska i en rolig och interaktiv miljö.

Under denna lektion plan kommer studerande att lära sig om olika sporter och deras regler, diskutera olika strategier och tekniker inom idrott och delta i olika fysiska övningar för att förbättra sina färdigheter. Studerande kommer också att få möjlighet att arbeta i grupper och genomföra olika utmaningar för att stärka sin samarbetsförmåga och kommunikation på engelska.

Genom att kombinera idrott och engelska kan studerande inte bara förbättra sin engelska, utan också utveckla viktig kunskap och färdigheter inom idrottsområdet. Denna esl sport lektion plan erbjuder en rolig och interaktiv inlärningsupplevelse för studerande att utforska den spännande världen av sport samtidigt som de förbättrar sin engelska.

Lektionsplan för Esl sport

Lektionsplan för Esl sport

I denna lektion kommer vi att fokusera på att lära oss olika idrottstekniker på engelska. Studerandena kommer att få en utmaning genom att öva på dessa tekniker och använda engelska i processen.

Introduktion

Introduktion

Vi börjar lektionen med att introducera ämnet sport och vilka idrotter vi ska fokusera på. Vi kommer också att diskutera vikten av att lära sig idrottstermer på engelska för att kunna kommunicera internationellt.

Övningar

Övningar

Studerandena kommer att delas in i grupper och få olika övningar att utföra för att träna på olika idrottstekniker. Varje grupp kommer att tilldelas en specifik idrott, till exempel fotboll, basket eller simning. Studerandena kommer att få praktisera den specifika tekniken och samtidigt använda engelska termer för att beskriva vad de gör.

Exempel på övningar kan vara att öva på att dribbla en fotboll och samtidigt beskriva vad de gör på engelska, eller att simma och använda idrottsrelaterade termer på engelska för att kommunicera mellan varandra.

Slutsats

Slutsats

Efter att ha genomfört övningarna kommer vi att avsluta lektionen med en kort diskussion om vilka utmaningar studerandena mötte och hur de kände att deras engelska språkkunskaper förbättrades genom att använda engelska inom en idrottssammanhang. Vi kommer också att diskutera vikten av att fortsätta öva på idrottstermer på engelska för att kunna kommunicera internationellt.

Sports I – Vocabulary for Kids

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *