I take you waffel pancakes

Våfflor är en populär och läcker svensk rätt som många njuter av. Det finns många olika sätt att tillaga våfflor, men en av de mest populära är att använda en våffelpanna.

Jag älskar att baka och när jag är i stämning för något sött tar jag dig våfflor. Att göra våfflor är inte bara lätt, utan det är också en rolig aktivitet som jag kan göra själv eller tillsammans med vänner och familj. Jag kan välja olika beläggningar som sylt, grädde eller frukt för att göra mina våfflor ännu mer läckra.

När jag tillagar våfflor använder jag en speciell våffelpanna som ger mig perfekt formade våfflor varje gång. Jag bara häller smeten i pannan och väntar tills den är gyllenbrun och krispig. Det är något särskilt med att äta en nylagad varm våffla medan doften av smör och socker fyller rummet.

Att äta våfflor är en trevlig tradition som jag njuter av. Det påminner mig om barndomens helgmorgnar när min mamma brukade tillaga dessa läckra och fluffiga våfflor till frukost. Numera är det en rätt jag gärna delar med mina nära och kära och det blir alltid uppskattat.

Så nästa gång du känner dig sugen på något sött, ta dig våfflor och njut av en enkel men fantastiskt god rätt som förtjänar att bli uppskattad. Du kan aldrig gå fel med våfflor!

Gör din egen waffelpannkakor hemma

Jag älskar att göra waffelpannkakor hemma! Det är ett enkelt och läckert sätt att njuta av en härlig frukost eller brunch. Det bästa med att göra dem själv är att du kan anpassa smaken precis som du vill ha den och lägga till dina favorittillägg.

Du behöver inte en specialpanna för att göra waffelpannkakor. En vanlig stekpanna fungerar lika bra. Bara se till att den är icke-stick för att undvika att pannkakorna fastnar.

Ingredienser:

Ingredienser:

Mängd Ingrediens
2 dl Vetemjöl
2 dl Mjölk
2 st Ägg
2 msk Socker
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
Smör Att steka i

Gör så här:

Gör så här:

  1. I en skål, vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg, socker, bakpulver, vaniljsocker och salt till en slät smet.
  2. Värm upp en stekpanna och smält lite smör i pannan.
  3. Häll i smeten i pannan och stek på medelvärme tills pannkakan har stelnat och fått fin färg på undersidan.
  4. Vänd pannkakan och stek den andra sidan tills den också är gyllenbrun.
  5. Servera waffelpannkakorna med dina favorittillägg som sylt, grädde, frukt eller glass.

Det är så enkelt att göra dina egna waffelpannkakor hemma. Snart kommer du att njuta av dessa läckra pannkakor, precis som jag gör. Smaklig måltid!

AGMV KICK- Jag tar dig om jag vill ha dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *