Pesto pecorina

Pesto är en klassisk italiensk sås som tillverkas genom att blanda olika ingredienser, såsom vitlök, basilika, sallad och ost med olja. En av de mest populära ostar som används i pesto är pecorina, som är en salt och smakrik romersk hårdost.

För att göra pesto med pecorinoost behöver du följande ingredienser:

 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 kruka färsk basilika
 • 50 gram sallad
 • 50 gram pecorinoost
 • En halv dl olivolja
 • En nypa salt

För att tillverka pestopecorina börjar du med att skala och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg dem sedan i en skål tillsammans med basilikabladen och salladen.

Hacka pecorinaosten i små bitar och tillsätt den i skålen med de övriga ingredienserna. Tillsätt också olivolja och salt. Blanda sedan alla ingredienser väl och servera din hemgjorda pesto med pasta eller på ett gott bröd.

Prova denna enkla och läckra pesto med pecorinoost och njut av den rika och smakfulla såsen. Med färsk basilika, salt pecorinoost och härlig olivolja blir denna pesto perfekt till pastarätter eller som smaksättare på en sandwich. Testa detta recept och du kommer inte att bli besviken!

Läcker pesto pecorina!

Läcker pesto pecorina!

Pesto är en italiensk sås eller dressing, som vanligtvis görs med basilika, olja, ost och nötter eller frön. En variant av detta klassiska recept är pesto pecorina, som görs med pecorinoost istället för parmesan. Pecorino är en hård fårost från Italien.

För att göra denna ljuvliga pesto behöver du följande ingredienser:

 • 2 dl färsk basilika
 • 1 dl pecorinoost, riven
 • 0,5 dl olja (olivolja rekommenderas)
 • 1 vitlöksklyfta
 • En nypa salt

Gör så här:

 1. Skölj och torka basilikabladen.
 2. Lägg basilika, pecorinoost, olja, vitlök och salt i en mixer eller matberedare. Mixa eller hacka tills du har en jämn och slät pesto.
 3. Smaka av och tillsätt mer salt eller ost om det behövs.
 4. Pesto pecorina är klar att användas! Du kan använda den som dressing till sallader, som smaksättning till pasta eller som en god sås till grillad kyckling eller grönsaker.

Låt din fantasi flöda och experimentera gärna med olika variationer av pesto pecorina. Du kan till exempel experimentera med att tillsätta gurka eller andra örter för att ge peston en fräschare smak. Dela gärna med dig av dina egna kreativa variationer av detta recept!

How to Make Homemade Pesto | Jamie Oliver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *