Line through text excel shortcut

En kortkommando är en genväg eller en fördefinierad kommandorad som gör att du snabbt kan utföra en viss åtgärd i Excel. Ett vanligt användbart kortkommando är att sätta in en linje genom text i en cell. Detta kan vara användbart när du vill specificera eller markera en viss del av texten i en cell.

Genom att använda en genväg i Excel kan du spara tid och effektivisera ditt arbetsflöde. Istället för att behöva använda musen eller navigera i menyer, kan du helt enkelt trycka på några tangenter för att utföra önskad åtgärd. För att sätta in en linje genom text i en cell i Excel kan du använda följande genväg: [Ctrl] + [l].

Att sätta in en linje genom text i Excel kan vara användbart för att framhäva eller separera olika delar av en text. Du kan till exempel använda det för att markera rubriker eller betydelsefulla delar av en text. Denna funktion är särskilt användbar när du hanterar stora mängder data eller när du vill göra din Excel-tabell mer lättläst och visuellt tilltalande.

För att använda genvägen för att sätta in en linje genom text i Excel, placerar du markören i den cell där du vill ha linjen och trycker sedan [Ctrl] + [l]. Linjen kommer att sättas in och sträcka sig över hela bredden på cellen. Du kan också ändra linjens färg, tjocklek och stil genom att använda formateringsalternativen i Excel.

Vad är en linje genom text i Excel?

Vad är en linje genom text i Excel?

En linje genom text är en genväg eller kortkommando i Excel för att dra en linje genom en text eller cell. Genom att använda detta kortkommando kan du markera eller framhäva specifik text eller data på ett smidigt sätt.

För att använda linjen genom texten i Excel, markerar du helt enkelt den text eller cell som du vill använda linjen på. Sedan högerklickar du och väljer ”Formatera celler”. Under fliken ”Tecken” finns en kryssruta som heter ”Linjera genom”. Genom att markera denna kryssruta och klicka på ”OK” dras en linje genom den markerade texten eller cellen.

Genom att använda linje genom text i Excel kan du lätt framhäva viktiga ord eller siffror i dina kalkylblad eller rapporter. Det är ett praktiskt verktyg för att göra din data mer läsbar och för att göra viss information mer framträdande.

Strikethrough Shortcut in Excel (Keyboard Shortcuts)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *