Simpsons president trump

I ett avsnitt av den kultförklarade tv-serien Simpsons från 2000 förutspåddes att Donald Trump skulle bli president. I avsnittet ”Bart to the Future” får Bart en glimt av framtiden och ser att hans syster, Lisa, har blivit president. Lisa försöker rätta till landets dåliga skick efter Bart’s misslyckade presidentskap, där han lämnade över en ekonomisk kris efter sig.

Simpsons har genom åren blivit känd för sina träffsäkra förutsägelser och i detta fall var det ingen överraskning att de träffade rätt igen. Tv-seriens skapare, Matt Groening, har en förmåga att på ett humoristiskt sätt gestalta samhällsutveckling och politiska händelser. Avsnittet visar på ett satiriskt sätt hur Donald Trump fick en plats i Knockloft, det fiktiva Vita huset i Simpsons universum.

Avsnittet visar hur Homer Simpsons, Bart’s far, råkar ut för en olycka, vilket gör att han får en glädjedräpande stomipåse. De politiska rådgivarna inser snart att Homers populäritet kan öka om de sminkar honom till att se ut som Donald Trump och utnyttjar hans kontroversiella egenskaper. Detta blir starten på en framgångsrik valkampanj där Homer får stort stöd från allmänheten. Och till slut blir han vald till Knocklofts president, med Bart som hans och Lisas rådgivare.

Detta avsnitt av Simpsons blir än en gång ett exempel på hur tv-serien lyckas göra träffande politiska kommentarer på ett underhållande sätt. Med sin unika kombination av satir och humor blir Simpsons till en viktig röst i samhällsdebatten, samtidigt som den underhåller miljontals tittare världen över.

”Simpsons fortsätter att förutsäga framtiden på sätt som ingen annan tv-serie kan”, säger Gus, en trogen tittare av serien. ”Det är imponerande hur de kan gestalta politiska händelser och samhällsutveckling på ett sätt som både är roligt och tankeväckande.”

Simpsons president tump

Simpsons president tump

I avsnittet ”Bart to the Future” från 2000 gjorde Simpsons en förutsägelse om att Donald Trump skulle bli president. I avsnittet blickar Lisa in i framtiden och ser att hon själv har blivit president och att USA är i ekonomisk kris. Hon berättar för sin bror Bart att hon ärver en svår situation från sin företrädare, president Trump.

Homer Simpson fick frågan om vilken president som ledde till landets kris och svarade ”President Trump”. Detta var en överraskande förutsägelse med tanke på att det var långt innan Trump ens hade börjat sin politiska karriär.

Rollfigur Förutsägelse
Lisa Blir president efter en kris orsakad av Trump
Bart Får veta om framtiden från Lisa
Gus President Trump

Simpsons president Trump förutsägelse har blivit ett känt exempel på seriens förmåga att förutsäga framtida händelser.

Put it in H – Homer and Crazy Vaclav

BEST Donald Trump Impression Has Simon Cowell LOL!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *