Sockerkaka tupperware microkanna

Sockerkaka tupperware microkanna

Sockerkaka är en populär svensk klassiker som passar perfekt till fikat eller som dessert. Med hjälp av en tupperware microkanna kan du enkelt och snabbt baka en saftig och god sockerkaka utan att behöva använda ugnen. Microkannan gör det möjligt att få till en perfekt konsistens på kakan och förkortar dessutom bakningstiden.

En tupperware microkanna är designad för att tåla höga temperaturer i mikrovågsugnen, vilket gör den perfekt för att baka sockerkaka. Den är även försedd med en lock som gör att ångan stannar kvar, vilket ger en extra saftig kaka.

Det finns många olika recept på sockerkaka som kan anpassas efter smak och preferenser. Du kan till exempel tillsätta chokladbitar, nötter eller bär för att få en extra smakrik kaka. Att använda tupperware microkanna gör det enkelt att experimentera och testa olika recept utan att behöva använda ugnen.

Så om du är sugen på att baka en god och saftig sockerkaka, prova att använda en tupperware microkanna. Här hittar du bästa recepten och tipsen för att lyckas med din sockerkaka bakad i mikrovågsugnen.

Tips: För att få en luftigare kaka kan du vispa ägg och socker i några minuter innan du tillsätter de övriga ingredienserna. Du kan även prova att tillsätta lite bakpulver för att få en högre och fluffigare kaka.

Sockerkaka i Tupperware Microkanna

Sockerkaka i Tupperware Microkanna

En sockerkaka är en klassisk och omtyckt kaka som passar perfekt till fikat. En smart och bekväm lösning för att baka en sockerkaka är att använda en Tupperware Microkanna. Här är ett enkelt och gott recept på en sockerkaka som du kan baka i din Tupperware Microkanna.

Ingredienser:

 • 3 dl vetemjöl
 • 2 dl socker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 100 g smör
 • 1 ½ dl mjölk
 • 2 ägg

Gör så här:

 1. Smält smöret och låt det svalna.
 2. I en skål blandar du vetemjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
 3. Vispa äggen lätt och tillsätt dem till mjölblandningen.
 4. Tillsätt smält smör och mjölk och blanda försiktigt ihop allt till en jämn smet.
 5. Häll smeten i Tupperware Microkannan.
 6. Ställ in Tupperware Microkannan i mikrovågsugnen och baka kakan på full effekt i cirka 8-10 minuter.
 7. Låt kakan svalna något innan du stjälper upp den ur kannan.
 8. Servera kakan med lite vispad grädde eller färska bär.

Notera: Tiden kan variera beroende på mikrovågsugnens effekt. Kontrollera med en provsticka om kakan är färdig.

Detta recept ger en mjuk och saftig sockerkaka med en härligt gyllenbrun yta. Perfekt att bjuda på när du får oväntat besök eller bara vill njuta av en god fika. Så nästa gång du är sugen på sockerkaka, ta fram din Tupperware Microkanna och baka en fantastisk kaka på nolltid!

Se & gör: Sockerkaka

Sockerkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *