Tunnbrödskorgar med lax

Lax med tunnbrödskorgar är en utsökt kombination av färska smaker och krispiga texturer. Dessa läckra rätter är perfekta som aptitretare eller som en lätt lunch. Den delikata smaken av lax tillsammans med den knapriga konsistensen av tunnbröd ger en oemotståndlig smakupplevelse.

För att göra tunnbrödskorgarna behöver du bara några få ingredienser. Börja med färsk laxfilé, skinn och benfri, som du sedan skär i tunna skivor. För att ge extra smak till laxen kan du marinera den i en blandning av citronsaft, olivolja, dill och salt.

När laxen har marinerat är det dags att göra tunnbrödskorgarna. Ta tunnbröd och skär det i mindre cirklar eller rutor. Stek tunnbrödet i en het panna med lite olivolja tills det blir gyllenbrunt och krispigt. Ta sedan bort tunnbrödet från pannan och låt det svalna något.

För att montera tunnbrödskorgarna, lägg en skiva lax på varje tunnbröd och toppa med din favorit tillbehör. Du kan använda rödlök, gräddfil, rom, krasse eller dill för att ge extra smak och färg. Servera tunnbrödskorgarna som de är eller som en del av en buffé.

Detta recept på tunnbrödskorgar med lax är enkelt att göra och tar bara några minuter att förbereda. Det är en fantastisk rätt att servera till festliga tillfällen eller när du vill imponera på dina gäster med något läckert och annorlunda. Prova detta recept och låt dig inspireras av den fantastiska blandningen av smaker och texturer!

Tunnbrödskorgar med lax

Tunnbrödskorgar med lax

En läcker och smakfull rätt med tunnbrödskorgar och lax är perfekt för en festlig middag eller som aptitretare till en festlig måltid. Laxens milda smak och tunnbrödets krispighet skapar en harmonisk kombination som är svår att motstå.

För att göra tunnbrödskorgarna med lax behöver du följande ingredienser:

  • Tunnbröd
  • Rökt eller gravad lax
  • Creme fraiche

Så här gör du:

  1. Skär tunnbrödet i mindre cirklar eller kvadrater

Servera de färdiga tunnbrödskorgarna med lax som en aptitretare eller som en del av en buffé. De kommer garanterat att imponera på dina gäster och ge dem en smakupplevelse utöver det vanliga.

Kökets middag: Dill- och citronbakad laxsida med romsås – Köket

Salmon and Pesto Flatbread – Foodaciously

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *