Jamie Olivers granola dust recept

Jamie oliver granola dust rezept

Vakna upp till en hälsosam och läcker start på morgonen med Jamie Olivers granola dust. Detta svenska recept ger dig möjligheten att sprita din frukost med ett näringsrikt och smakfullt granolapulver.

Granola dust är perfekt för dig som älskar den knapriga och smakrika konsistensen av granola, men vill ha något i ett mer bekvämt och användbart format. Istället för att servera den traditionella granolan i klumpar eller flakes kan du helt enkelt strö över granola dust över dina favoritfrukter, yoghurt eller smoothies.

I detta recept visar Jamie Oliver hur du enkelt kan göra ditt eget granolapulver hemma. Ingredienserna inkluderar havregryn, nötter, frön och sötningsmedel som ger en perfekt balans av krispighet och sötma. Med lite fantasi kan du också anpassa receptet genom att experimentera med olika tillsatser som torkad frukt, kryddor eller even chokladbitar.

Så ge dig själv en boost av energi och njut av en hälsosam och smakfull morgon med Jamie Olivers granola dust!

Jamie Oliver Granola Dust Recept

Här är Jamie Olivers granola dust recept som är enkelt att göra och perfekt för en hälsosam start på morgonen. Det här granolapulvret kan användas som topping på yoghurt eller läggas till smoothies för extra textur och smak.

Ingredienser:

Ingredienser:

Mängd Ingrediens
300 g Havregryn
150 g Mandlar
150 g Hasselnötter
100 g Pecannötter
100 g Pumpakärnor
100 g Solrosfrön
100 g Kokosflingor
3 msk Vaniljpulver
3 msk Mald kanel
3 msk Agavesirap
3 msk Olja

Gör så här:

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 180 grader Celsius.

2. Blanda alla ingredienser i en stor skål och rör om väl.

3. Sprita granolapulvret ut på en stor bakplåt täckt med bakplåtspapper.

4. Rosta i ugnen i ca 15-20 minuter tills granolan är gyllenbrun och krispig.

5. Låt granolapulvret svalna helt innan du förvarar det i en lufttät behållare.

6. Strö granola dust över din favorityoghurt eller blanda det i dina morgonsmoothies för en smaskig och hälsosam start på dagen!

Granola Dust

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *